În cadrul primei părţi a studiului, cercetătorii au întrebat mai mult de 1.000 de studenţi câţi prieteni aveau în timpul şcolii şi câţi prieteni cred că aveau alţi studenţi în primul an, în timpul şcolii, scrie Science Alert.
Bobocii au relatat că au în medie 3,63 de prieteni apropiaţi, crezând că ceilalţi boboci au în medie 4,15 prieteni.
În a doua parte, cercetătorii au chestionat 400 de studenţi în primul an cu privire la alte aspecte, inclusiv timpul petrecut pentru a socializa cu oamenii pe care i-au întâlnit şi cât timp credeau că alţi studenţi îl petrec socializând. Şi în acest caz, specialiştii au remarcat acelaşi tipar: mulţi credeau, în mod eronat, că alţi studenţi socializează mai mult.
Ceea ce este şi mai interesant este că cei despre care se credea că au mai mulţi prieteni au relatat, de asemenea, că ceilalţi au mai mulţi prieteni decât ei.
Astfel, comparările sociale sunt cel puţin mai nuanţate, dacă nu inexacte, şi reflectă anxietatea multor persoane că „alţii au mai mulţi prieteni decât am eu”, ceea ce, de cele mai multe ori, este o imagine care este reală doar în mintea celui care o produce.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: